Blue Lagoon

Het eilandje Comino in de buurt van Malta beschikt over menig aantal sterke troeven. Zo staat het bescheiden eilandje er om bekend een oase van rust te zijn. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het omliggende water uitnodigt voor snorkelaars en duikers om te ontdekken. De Blue Lagoon is echter één van de absolute top bezienswaardigheden van Comino. Heel wat mensen kiezen er zelfs precies omwille van de aanwezigheid van de Blue Lagoon voor om de overstap te maken van Malta naar Comino. Ben jij dit ook van plan? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie!

Blue Lagoon Malta

De Blue Lagoon, de bekendste baai van Comino

De Blue Lagoon is terug te vinden in het westen van het eiland Comino. Het is een beschutte baai welke zich kenmerkt door een geweldige zichtbaarheid onder het wateroppervlak. Op bepaalde plaatsen is het dan ook mogelijk om zomaar even tot wel 30 meter diep te kunnen kijken. Dit zorgt er voor dat de Blue Lagoon één van de bekendste en tevens ook meest populaire plaatsen is onder niet alleen snorkelaars, maar ook duikers. Dit is overigens niet alles. Ondanks het feit dat de Blue Lagoon geen zandstrand heeft is het zo dat er hier toch meer dan voldoende plaatsjes zijn terug te vinden om even lekker te kunnen genieten onder het zonnetje. Aan de randen van het water bevinden er zich bijvoorbeeld tal van kleine plateaus welke uitnodigen om even op te vertoeven.

Ondiep water, ook geschikt voor gezinnen met kinderen

Ondanks het feit dat de Blue Lagoon op bepaalde plaatsen tot wel 30 meter diep wordt is het zo dat ze langzaam afhelt. Dit zorgt er voor dat een bezoekje aan deze baai ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Uiteraard spreekt het voor zich dat het niet de bedoeling is dat je, je kinderen uit het oog verliest. Ondanks het feit dat Comino duidelijk in de schaduw staat van Malta is het wel zo dat haar populariteit door de jaren heen ongelofelijk is toegenomen. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen (zijnde de zomermaanden) is het dan ook zo dat de excursiebootjes op en af varen. Laat deze drukte je echter zeker niet afschrikken. Een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (bijvoorbeeld vanuit Malta) is absoluut de moeite meer dan waard!

De Blue Lagoon vanuit Malta bezoeken

Ondanks het feit dat er op het eiland Comino (in tegenstelling tot wat veel toeristen vermoeden) wel degelijk een fijn hotel is terug te vinden is het zo dat de Blue Lagoon toch nog steeds het vaakst wordt bezocht vanuit Malta. De Blue Lagoon vanuit Malta bezoeken is op verschillende manieren mogelijk. In het merendeel van de gevallen wordt er echter gekozen voor een georganiseerde boottocht. Deze boottocht die onder meer te boeken valt via de website GetYourGuide neemt een volledige dag in beslag (ongeveer 9 uur) en laat je kennismaken met niet alleen de Blue Lagoon, maar ook de andere hoogtepunten van het leuke en uitnodigende eiland Comino. Meer dan de moeite waard dus om een dergelijke tour te boeken!