Vakantie Malta

Malta is een prachtig eiland die er om bekend staat haar bezoekers ongelofelijk veel moois te bieden te hebben. In eerste instantie is er natuurlijk de prachtige hoofdstad van het eiland Valletta. Deze geweldig mooie stad alleen al is voor veel mensen een uitstekende reden om dit zonnige eiland te bezoeken. Er is echter meer. Verspreid over Malta zijn er namelijk ook nog heel wat andere bezienswaardige plaatsen terug te vinden. Tel daar ook nog eens de nabijheid bij op van eilandjes in de buurt zoals Gozo en Comino en het mag duidelijk zijn dat een vakantie naar Malta overwegen absoluut de moeite meer dan waard kan zijn.

Waarom op vakantie naar Malta gaan?

Het boeken van een vakantie naar Malta kan in de praktijk interessant zijn omwille van verschillende redenen. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat Malta er om bekend staat een uiterst zonnige vakantiebestemming te zijn. Zowel voor Malta als de nabijgelegen eilanden Gozo en Comino geldt dat ze over een mediterraan klimaat beschikken. Dit klimaat zorgt voor warme en droge zomers die worden afgewisseld met milde, natte winters. Wie tijdens de wintermaanden een bezoek brengt aan één van deze eilanden moet wel doorgaans rekening houden met een vrij sterke wind die toch verrassend guur kan aanvoelen. In de periode van juni tot en met september kan er worden vastgesteld dat het op Malta tot laat in de avond heerlijk warm kan blijven. Het gebeurt dan ook niet zelden dat in deze periode de maximumtemperaturen pas ergens na middernacht onder de 25 graden duiken.

Uiteraard is het klimaat niet de enige reden om een vakantie naar Malta te ondernemen. Zoals eerder reeds aangegeven is het namelijk zo dat het eiland ook tal van prachtige steden en dorpjes huisvest. Niet alleen de hoofdstad Valletta, maar ook bijvoorbeeld Marsaxlokk zijn ongelofelijk bezienswaardig en daardoor absoluut het bezoeken meer dan waard. Tel daar ook nog eens de mogelijkheid bij op om de eilandhoppen en het mag duidelijk zijn dat je, je tijdens een vakantie naar Malta werkelijk op geen enkele manier hoeft te vervelen!

Rondreizen doorheen Malta

Malta staat er algemeen om bekend niet alleen één van de kleinste, maar tevens ook één van de dichtstbevolkte eilanden te zijn op deze planeet. Het eiland Malta zelf beschikt dan ook slechts over een oppervlakte van 246 vierkante kilometer. Tellen we de oppervlakte van alle verschillende eilanden die toebehoren tot Malta samen? Dan komen we uit op een oppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer. Dit zijn duidelijk beperkte afmetingen, maar dat betekent niet dat er op Malta en omliggende eilanden niets te beleven valt, in tegendeel. Enkele hoogtepunten die je tijdens het ondernemen van één van de verschillende rondreizen doorheen Malta kan ontdekken zijn dan ook onder meer de volgende:

 1. De historische hoofdstad Valletta;
 2. Mdina, een prachtig stadje met een authentieke uitstraling;
 3. De megalithische tempels van Malta;
 4. Het dorpje Palazzo Parisio;
 5. Het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk;

Het mooie van het boeken van één van de verschillende rondreizen door Malta die worden aangeboden is dat je binnen een relatief korte tijd eigenlijk probleemloos het volledige eiland inclusief al haar hoogtepunten kan ontdekken. Dit geldt overigens niet alleen voor Malta zelf. Het merendeel van de rondreizen naar Malta die worden georganiseerd  doen immers ook de eilandjes Gozo en Comino aan. Ook deze eilanden zijn absoluut erg bezienswaardig en bieden bovendien ook nog eens heel wat moois aan voor de fervente duikers, snorkelaars en watersporters onder ons!

Waar rondreizen doorheen Malta boeken?

Ben jij ook wel geïnteresseerd in het ondernemen van één van de verschillende rondreizen naar Malta die worden aangeboden? In dat geval zal je natuurlijk ook willen te weten komen welke reisorganisaties dergelijke reizen aanbieden. Dat zijn er best wel wat. De bekendste reisorganisaties waar je hiervoor een beroep op kan doen zijn echter:

 1. Joker;
 2. Kras;
 3. TUI;
 4. Travelworld;

Het spreekt voor zich dat je er eigenlijk ook voor kan kiezen om geheel zelf je rondreis doorheen het prachtige Malta samen te stellen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door zelf alle gewenste accommodaties te boeken om in te verblijven via bijvoorbeeld Booking.com.

Een vliegvakantie naar Malta boeken

Voor het boeken van een vliegvakantie naar Malta is het uiteraard eveneens mogelijk om een keuze te maken tussen diverse reisorganisaties. Enkele voorbeelden van dergelijke reisorganisaties zijn dan:

 1. TUI;
 2. Kras;
 3. D-reizen;

Indien je er voor kiest om een vliegvakantie naar Malta te boeken zal je altijd vliegen op Malta Airport. Deze is gelegen in het midden van het eiland Malta. Het vliegveld is terug te vinden ten zuiden van Valletta en bestaat eigenlijk uit één enkele compacte terminal bestaande uit drie verdiepingen. Ondanks het feit dat de afstand tussen de luchthaven en de Maltese hoofdstad Valletta amper 8 kilometer bedraagt verloopt het afleggen van deze route doorgaans erg hectisch. Je moet dan ook absoluut al snel rekening houden met een gemiddelde reistijd van zo’n 15 à 20 minuten. Enkele luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Malta Airport zijn:

 1. Air Malta;
 2. Transavia;
 3. Ryanair;
 4. Brussels Airlines;
 5. easyJet;

Heb je de mogelijkheid om een rechtstreekse vlucht naar Malta te boeken? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de vluchtduur slechts 2 uur en 45 minuten bedraagt. Dit maakt een vakantie naar Malta boeken in principe zelfs mogelijk voor mensen die eerder een korte vakantie willen ondernemen.

Last minutes naar Malta

Zou jij graag een goedkope vakantie naar Malta willen boeken? Dat is geen probleem! De populariteit van Malta als vakantiebestemming heeft er namelijk voor gezorgd dat verschillende reisorganisaties ook een aanbod hebben samengesteld met last minutes. Het boeken van één van deze verschillende last minutes naar Malta kan interessant zijn omwille van diverse redenen. De belangrijkste reden heeft echter in de praktijk ongetwijfeld te maken met het feit dat je kan genieten van een heerlijke vakantie op Malta terwijl je geen stevig prijskaartje moet neerleggen.

In ieder geval, zou jij graag het prachtige eiland Malta willen ontdekken, maar heb je daarvoor eerder een beperkt (reis)budget voor handen? Dan is het zonder meer een aanrader om er voor te kiezen om je even te verdiepen in het actuele aanbod met last minute vakanties naar Malta!